Slechte adem

Voorkom een slechte adem met de handige tips!

We herkennen het allemaal wel eens, je staat met iemand te praten die niet erg aangenaam uit zijn of haar mond ruikt of je wordt wakker met een muffe adem. Niet al te prettig dus! Maar hoe ontstaat een slechte adem dan precies?

Hoe ontstaat een slechte adem

Wanneer er zwavelverbindingen vormen uit afgestorven cellen of voedselresten, kan dit een nare geur veroorzaken. Vooral in de ochtend hebben veel mensen hier last van, dat komt omdat je speekselklieren ’s nachts op non-actief staan. Hierdoor droogt je mond uit. En door het gebrek aan speeksel ontstaat een slechte adem. Een slechte adem kan ontstaan door verschillende redenen. De voornaamste redenen hebben betrekking op de mond zoals; ontstoken tandvlees, bepaald eten, zwavel op de tong etc. Maar een slechte adem kan ook voortkomen uit andere delen van het lichaam zoals; de longen en het maagdarmkanaal. Niemand wilt een slechte adem hebben. Maar hoe kan je van een slechte adem afkomen? Wij hebben voor jou een aantal handige tips verzameld, die jou kunnen helpen! voor meer vragen kunt u terecht bij een tandartspraktijk uit Schiedam.

Tips

Goede mondverzorging

Geheel vanzelfsprekend natuurlijk, maar wel de belangrijkste tip. Een goede mondverzorging is belangrijk voor een groot deel van de geur van je adem. Ongezond tandvlees en vieze tanden kunnen een nare geur afgeven.

Schraap je tong

Op je tong blijven veel bacteriën hangen die een nare geur kunnen veroorzaken. Maak je tong goed schoon met een zacht borsteltje of een tongschraper.

Voedsel

Voeding is vaak de echte oorzaak van een slechte adem, let goed op wat je eet. Voedsel als knoflook, ui, zuivel, vlees en vis kunnen een slechte adem veroorzaken.

Water

Een slechte adem kan ook ontstaan door een tekort aan vocht. water zorgt ervoor dat je lichaam je mond kan zuiveren van bacteriën.

Mondspoelmiddel

Gebruik een mondspoelmiddel. Deze middelen doden de bacteriën in je mond en laten een frisse geur van mint achter.

FacebookTwitterMore...