Het is natuurlijk zo dat je op iemand verliefd word vanwege zijn of haar persoonlijkheid of uiterlijk, maar wist je dat ook je geur hier een belangrijke rol kan bij spelen? In dit artikel wordt de invloed van de geur die je afgeeft voor seksuele prikkelingen besproken.

Heb je wel een gehoord van feromonen? Dit is een stofje dat je lichaam aanmaakt, en is ontzettend belangrijk bij het verliefd worden proces van mannen en vrouwen. Dit stofje wordt door mannen afgescheiden en een vrouw in zijn omgeving kan dit onbewust registeren door middel van zijn geur. Dit stofje is volgens bepaalde onderzoeken mede bepalend of een man of vrouw elkaar aantrekkelijk vinden.

Wat houdt de stof feromonen in?
Feromonen zijn stoffen waarvan de structuur lijkt op die van een hormoonstructuur. Deze feromonen zijn in het lichaam verantwoordelijk voor het overbrengen van een boodschap, vaak gaat deze boodschap gepaard met seksuele prikkelingen. Maar ook brengen deze feromonen een boodschap over naar een ander individu, en kunnen dus dienen als de seksuele communicatie tussen twee soortgenoten. Via ons lichaam dragen we feromonen over met een boodschap, deze biochemische boodschappen zijn van invloed op de hormoonhuishouding van een persoon.

Heeft het lichaam ook nog andere feromonen?
Ja. Het lichaam bevat naast de seksferomonen ook nog andere feromonen. Deze feromonen vallen onder de noemer ‘releaser-feromonen’. Dit zijn gedrag opwekkende feromonen die bij ieder persoon weer ander gedrag opwekt. Hoe lager de diersoort, des te meer feromonen gebruikt worden om met elkaar te kunnen communiceren. een paar van deze feromonen zijn: eilegremmende feromonen, verzamelferomonen, alarmferomonen, agressieferomonen en de al genoemde seks- of voorplantingsferomonen. Zoals waarschijnlijk aangegeven wordt door de naam hebben deze feromonen zeer specifieke taken. Zo kunnen ze gevaar signaleren, en zijn ze van invloed op de opwinding die mensen produceren.

Hierom zijn feromonen ook belangrijk bij het voortplantingsproces. Wanneer een lichaam te weinig feromonen (geur) afscheid / produceert dan is dit van invloed op de seksuele relatie die mensen met elkaar hebben. Zo kan het ook voorkomen dat er erectie problemen ontstaan, waardoor mannen opzoek gaan naar libido verhogende middelen om van hun erectie problemen af te komen. Uiteindelijk speelt onze geur dus eigenlijk een ontzettend belangrijke rol in het voortplantingsproces.

FacebookTwitterMore...